onsdag, januar 17, 2007

en hel overkommelig disippelsamling!?!

Til tider, eller ganske så ofte, får jeg noen ideer inni hodet mitt. Ganske så ofte blir disse ideene liggende inni hode mitt, inntil brannen for dem etter hvert brenner ut, og det ikke blir så mye mer enn en ide. Andre blir gjennomført mer eller mindre vellykket, som da jeg for eksempel startet en klubb med navnet RG (redd Gjesdal) og samlet inn penger (ca 140 kroner tror jeg fra loddsalg i gata mi!!) inn til kommunen fordi jeg hørte snakk om at den var fattig. (ordføreren sendte med takk pengene tilbake, og til slutt havnet de opp hos FAU, foreldreutvalget på Ålgård skole..)

Ideen som svirrer og brenner i hodet mitt nå, er å lage en helt overkommelig disippelsamling for kristne på Gjesdal ungdomsskole i matfriminuttet. Som et alternativ til bråkete evangeliseringsmøter med spisekonkurranser og en fokynnelse som går på grensen til brøling vil jeg heller samle de kristne til bønn og samtale og en rask gjennomgang av "En helt overkommelig disippel". Til tider er denne ideen/visjonen så klar og brennende at jeg vet jeg skal gå for den...samtidig er det skremmende, og vanskelig og en stor, stor utfordring å "tvinge" meg på elever som kanskje egentlig ikke bryr seg det grann om å være brennende disipler for Jesus... Er min brann deres brann? Dessuten, hvordan styre i mot de store horder av skrikende fjortiser som overfaller meg med et "der e Jesus-damå!! Ska dær vær sånn Jesus-møde nå!?!" hver gang jeg trer inn døra på Gjesdal ungdomsskole? "Nei du, fra nå av skal vi være ekskluderende her, er du ikke kristen, kan du bare gå ut igjen..”?!?

Hmm.. i dag kjører jeg første samling...Så det jeg egentlig vil fram til er at jeg er veldig usikker i dette, og jeg trenger forbønn...Så be for at Gud må lede meg, at dette må være av Hans vilje, at Han må tenne hjertene til disse ungdommene, og at alle praktiske finurligheter må gå i boks.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vær hilset, Eli Rasmine, Guds barn.

Du er jammen produktiv her på siden.
Mye spennende lesning, vi må ta en prat om denne skolegruppen din på MHS en dag. :)

olav

litt matgale ingeborg sa...

Fantastisk idé, Eli!
Stå på:0)

-plingeborg:0)

Eli sa...

En prat om skolegruppa mi er jeg veldig klar for, den utartet seg ganske så spesielt, med et resultat av at om man skal tro på jentegjengen som, som vanlig møter trofast opp på alle jesus-møter og møter meg med et "der kommer jesus-dama"-skrik i dæra, er de aller fleste elevene på Gjesdal ungdomsskole kristne :) (de fleste guttene forlot derimot klasserommet da de hørte at det ikke ville bli konkurranse..)